top of page
  • Obrázek autorajsemtadyteď

DŮVĚRA versus VIRY, VÍRY a PITOMCI

Aktualizováno: 11. 4. 2020

Motto: Věci nejsou tak, jak vypadají




Důležité vysvětlení: VÍRA = informace, kterou jsme převzali z jakéhokoliv vnějšího zdroje, a přijali ji pro sebe za nepochybnou pravdu, na rozdíl od: DŮVĚRA = vnitřní propojení (s Bohem, druhým člověkem) získané výhradně na základě osobní zkušenosti a vlastního pozorování.


Slova VIRY (které je dnes skloňováno ve všech pádech), a VÍRY mají k sobě blíže, než si uvědomujeme, a to má na náš život hluboký a zcela zásadní vliv. Zatímco viry infikují a zneschopňují naše tělo, a následně i mysl, tak různé víry infikují a zneschopňuje naši mysl, a následně i tělo. Viry a víry jsou si velmi podobné a působí podobně. Zneschopňují nás. Vzdali jsme se osobního POZORování, přestali jsme dávat POZOR, přestali jsme se dívat - ZOR, ven i dovnitř sebe. Vzdali jsme se osobní ZKUŠenosti, přestali jsme pravdu ZKOUŠet a vyměnili jsme své nejcennější dary (možnost zkoumat a zažívat věci) za zprávy z médií a in-formace (něco, co nás formuje uvnitř) na objednávku politiků. Neomlouvám se - z mnohých z nás se stali PITOMCI. Původ slova PITOMEC najdeme ve staročeštině, kde PITOMÝ znamenalo krotký, ochočený, krmený. "Tonoucí se stébla chytá." My se ve strachu chytáme expertů a politiků, kteří nás tisíckrát zklamali. Jak jsme naivní. Ze strachu o vlastní kejhák a kejhák svých blízkých odkládáme své myšlenkové schopnosti a nesoudně přijímáme zprávy, které si NIKDY sami nebudeme schopni ověřit. Vedeme "zasvěcené" debaty na facebooku, komentujeme, horlíme, dohadujeme se, budíme svou nenávist, ROZDĚLUJEME SE. Jeden z nás fandí a je zcela rozhodnut horovat pro onoho politika, druhý pro jeho soka! Třetí by obětoval svůj život i rozum pro stát na východě, čtvrtý ho neumí pochopit, protože je přeci jasné, že pravda pochází ze západu!... - To vše děláme na základě zpráv, které jsme si přečetli v médiích a slyšeli od druhých a na základě informací, které nejsme schopni si osobně ověřit!!! Ano, PITOMCI je zcela vhodné slovo - (dle slovníku původu slov) jsme krotcí (jen horujeme, ale osobně většinou nejsme schopni pohnout politickou sirkou), ochočení (jen v ohrádce - na sítích či doma, ale venku nic nezměníme), krmení (no, vcelku je nám v tomto stavu dobře, máme své rohlíky a banány jisté).


Ano, vzpomínám si na dobu, kdy se mnozí z nás vysmívali svědkům Jehovovým, stojícím naivně s časopisy u našich neprostupných a ironických dveří, odkud se linula vůně pečeného vepřového a pára z knedlíků v hrnci. Nevěřili jsme jim, vždyť jsou úplně pitomí, raději jsme dali důvěru médiím, která jsou v rukách politiků, na rady "expertů", kteří za 15 let budou tvrdit opak! Ač je nám známo, že historie je psaná podle těch, kdo vládnou. Smáli jsme se svědkům Jehovovým i Mormonům, ale ve skutečnosti jsme se smáli sami sobě... Oni přišli zaslepení svou vírou, kterou byli infikováni z časopisů jejich vedení v Brooklynu či odjinud, my jsme se chtěli držet své víry, sami infikováni vírou v média a experty, obojí podléhající nebo přímo patřící politikům a vládnoucí elitě. Obě strany skálopevně přesvědčeny o své pravdě, infikováni a nemocni svou vírou.


Bůh, Vesmír, Inteligence, Láska, každý si to nazvěme, jak chceme. Chápu, že některá slova v dnešní době mají hlavně světovými náboženstvími zcela pokroucený význam. Vše důležité si však v dospělosti můžeme ověřit. Což jsme se vzdali důvěry ve vlastní srdce a rozum??? Což potřebujeme odborníky na to, abychom věděli, co jíst a kolik toho jíst? Což potřebujeme experty a média k tomu, abychom věděli, že pro dobrou imunitu se nejprve potřebujeme zbavit strachu více než být zavřeni v paneláku? Což potřebujeme experty na to, abychom věděli, že roušky v přírodě nepotřebujeme? Což potřebujeme experty na to, abychom nevěřili pohádkám o tom, že netopýři najednou rozšířili infekci po celé planetě? Což jsme oslepli, abychom neviděli finanční zájmy těch, kdo jsou kvůli moci a penězům ochotni zabíjet druhé (všechny války byly takové), vyvíjet viry, vyvíjet pak dobře prodejné léky a očkovací vakcíny proti virům, které byly uměle vytvořeny? Což jsme oslepli, že nechceme vidět miliardové obchody a raději věříme pohádkám o ošklivých netopýrech a pouštíme si záměrně emočně laděná videa lidí, kteří je konzumují... Ano, vstřebáváme in-formace druhých, necháme se krmit, formovat, ochočovat emotivně laděnými in-formacemi z Asie, Afriky, Řecka apod. (na rozdíl od zprostředkování faktů s návrhem řešení).


Ve všech národech jsou lidé s dobrým srdcem, skvělí jedinci, kteří vytvářejí umění, kulturu, radost pro druhé. A ve všech národech jsou zmetci, kteří se snaží zbohatnout na druhých a ovládat je. Nebuďme pitomí, zkoušejme, získávejme zkušenost, zavřeme se občas do své komůrky a ptejme se svého srdce. Je tam tichý hlas, je třeba být pozorný. Ježíše Židé také nerozpoznali kvůli tomu, že byl příliš tichý. Lépe se jim přijímal hlasitý politik než člověk, který mluvil pravdu. Ježíš překážel většímu množství Židů, probouzel svědomí, tak ho vydali politické moci k vraždě.


Komunikujme s moudrými, nebojte se nemocí těla, věci ve světě se brzy změní, bojme se nemoci ducha. Nebuďme jen vlastenci, Čechy jsou krásné, jsou tu skvělí lidé, ale jsou zde i zmetci, podvodníci, hlupáci, pitomci, zrádci. V jiných národech je to podobné. Nesuďme Asiaty ani Afričany (tím nemyslím blokování nenažraných ekonomických migrantů!), Rusy, Američany, všude jsou skvělí, vynikající lidé plní ducha, lásky, rozdávající radost druhým, ochotní se vydávat pro druhé. My chceme patřit mezi ně, mezi tyto dobré lidi všech národů. To, jestli jsem Čech nebo Němec nebo Francouz, není podstatné. To je spíše záležitost zvyku, kde jsem se narodil atd. A je na nás, abychom se dnes probudili, abychom dali najevo zmetkům, že nad námi nemají skutečnou moc. Nenechme se infikovat uměle vytvářenou vírou, která vede ke strachu a nenávisti, tak jako nechceme uměle vytvořené viry do těla.


Následující dny a měsíce pocítíme zřejmě mnohem silnější tlak na kontrolu lidí. Vše má svůj důvod. Skutečnost časem vyplave na povrch. Není podstatné všechno hned vědět. Nebojme se. Budujme si důvěru na základě vlastní zkušenosti a svého srdce, nepřijímejme další víru odnikud. Nebuďme chtiví po majetku, ani po informacích, kterými jsme dnes zavaleni. Chtivost má mnoho forem, podstata je ale stejná, vrhá duši do strachu. Potřebné máme a dostaneme. V pohádkách čteme mnoho pravd, kdy čert chce člověka vystrašit nebo uplatit, aby získal jeho duši. Buďme pozorní, buďme ve svém chrámu srdce, vše dobře dopadne!


V Raspenavě 21.3.2020


374 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

O STRACHU

bottom of page